Blog

Website-ul potrivit pentru afacerea ta

Website-ul – Unul dintre aspectele cheie pentru afacerea ta, care trebuie să sprijine foarte bine afacerea și serviciile oferite de tine. Încercarea de a realiza prea multe cu website-ul tău poate provoca confuzie pentru utilizatori… Deci cel mai bine este să alegi un scop pe care să te concentrezi.

Dar care sunt diferitele tipuri de site-uri de afaceri?

  1. Website-ul de comerț electronic

Scopul site-ului e-commerce este de a vinde produse. Poți avea site-uri de comerț electronic precum Amazon, care vinde o mare varietate de produse, sau poți avea site-uri precum Woo Audio WA-234 MONO, care este un site care vinde doar un singur produs:

Scopul principal al acestui site este de a determina un vizitator să cumpere. Totul ar trebui să determine userul să achiziționeze cel puțin un produs de pe website-ul tău.

  1. Website-ul de branding

De obicei, pe site-urile de branding vei găsi informații despre companie, produs și / sau serviciu. Obiectivul este de a familiariza utilizatorul cu marca și de a promova recunoașterea numelui. Un exemplu foarte bun al acestui lucru este site-ul Pepsi Crystal Pepsi:

Acest website este destinat promovării unui produs mai vechi, care a fost popular în anii 1990 și a fost recent relansat. Acest site pune accentul pe nostalgie, reproducând tendințele de design web de la mijlocul anilor ’90. Acesta a fost cel mai bun mod prin care Pepsi ar fi putut brandui relansarea acestui produs.

  1. Website-ul de generare clienţi

Scopul site-ului de generare de cienţi este, ai ghicit, să atragă noi potenţiali clienţi. Acest lucru este minunat când doreşi să aduci un vizitator într-un canal de vânzări sau doreşti să dezvolți o relație mai strânsă cu vizitatorii tăi. Un exmplu bun este Woodco Holdings, are un site creat strict pentru generarea de potenţiali clienţi:

Acesta este adesea modul în care companiile utilizează paginile destinate generării de noi clienţi, ca o entitate complet separată de site-ul propriu. Acest lucru oferă posibilitatea de concentrare asupra formularului pe care utilizatorii trebuie să îl completeze, fără a le distrage atenţia cu alte zone ale site-ului.

  1. Website-ul editorial

Website-urile editoriale sunt similare cu site-urile de știri sau blogurile – acestea depind adesea de reclame și de conținut sponsorizat pentru a genera venituri. Cariera Fata Daily este un exemplu de acest tip de site:

Acest site încorporează reclame în bara laterală a conținutului blogului, alternând cu conținutul real al site-ului. Aceasta oferă oportunitatea de a maximiza venitul publicitar.

  1. Website-ul suport

Acest tip de website este adesea folosit pentru companiile mai mari de tehnologie pentru a sprijini hardware-ul, software-ul sau serviciile pe care le oferă. Site-ul de suport al companiei Apple este un exemplu excelent în acest sens:

Aceste site-uri pot furniza adesea răspunsuri la întrebări frecvente, modalități de a contacta departamentul de asistență, software-ul nou sau diferite forumuri pe acelaşi subiect.

Acum, că am trecut peste cele cinci tipuri de website-uri ce pot fi create, va trebui să te întrebi care este scopul principal al site-ului tău. Acest lucru te va ajuta să alegi cel mai bun tip de website de care ai nevoie pentru afacerea ta.

Articole similare


Aroma Branding

februarie 19, 2020

Aroma branding – De la identitate vizuală la identitate olfactivă

Într-o societate în care totul se mișcă cu viteza luminii, prima impresie trebuie să fie uimitoare, să te lase mască și să te facă să-ți dorești mai mult. În lumea afacerilor, unde totul se învârte în jurul identității pe care ți-o creezi, prima impresie este esențială. Impulsurile, intuiția și simțurile joacă un rol decisiv în

Zarr Advertising - Tesla

februarie 17, 2020

Tesla – succes cu buget zero pentru publicitate plătită

Probabil ați auzit la tv sau pe net faptul că Tesla, compania americană de autovehicule electrice, se află într-o creștere fulminantă și este subiect de discuție constant în media, în condițiile în care aceștia alocă pentru publicitate plătită spectaculoasa sumă de 0 dolari. Cum se poate așa ceva? Pare incredibil, având în vedere că marile

Suna acum