Blog

#stămacasă şi viziunea artiştilor în reinterpretarea marilor oraşe

#stămacasă

Brian Niculae

#stămacasă, probabil cea mai auzită frază din această perioadă! Odată cu izbucnirea pandemiei, libertatea de mișcare a fost restricționată aşa cum nu am fi crezut-o posibilă. Populația a fost nevoită să respecte noile reglementări, iar distanțarea socială a fost una dintre cele mai promovate dintre acestea. Cum numărul cazurilor active de Covid-19 a crescut semnificativ de la o zi la alta, marile orașe și-au închis ușor granițele. Cei prinși de pandemie în țări străine, au fost obligați să rămână acolo până la noi decizii. Așadar, o mică vacanță s-a transformat pentru mulți turiști în experiențe pe care nu le vor uita prea curând.

Cu toate astea, teama care a acaparat planeta și autoizolarea populației au condus la crearea unor adevărate „opere de artă”. Multe idei creative și-au făcut apariția, stârnind oamenilor emoții puternice.

#stămacasă Front comun pentru a combate răspândirea noului virus

#stămacasă a ajuns să fie folosit de sute de mii de oameni. Astfel, persoanele au înțeles gravitatea situației și, mai important, au înțeles că trebuie să creeze un front comun pentru a combate răspândirea noului virus. Așa a pornit și inițiativa fotografilor și a artiștilor de a susține distanțarea socială și statul acasă.

Un comitet de fotografi a lansat în mediul online o provocare, postând poze realizate de aceștia în diferite orașe, invitând şi alţi artiști să completeze mai departe provocarea, dându-și frâu liber spiritului creativ. Rezultatul a fost unul uimitor! 

Un efort colectiv făcut din dorința de a putea depăși situația actuală

Prin intermediul acestei noi colaborări, oamenii au simțit că nu sunt singuri și că lucrurile pot fi văzute și dintr-o altă perspectivă, una mai pozitivă, care să aducă și zâmbete pe chipurile celor care au nevoie de sprijin în această perioadă. Mesajul din spatele tuturor creațiilor a fost simplu: „#stămacasă”. Cei care s-au implicat în această inițiativă au înțeles necesitatea populației de a vedea și simți că lucrurile vor fi într-un final mai bune. 

Desigur, aceste ilustrații au stârnit și amuzamentul oamenilor pe rețelele de socializare. Cum fiecare și-a valorificat creativitatea după bunul plac, fiecare nouă imagine a surprins publicul prin unicitatea sa. 

Inițiative asemănătoare pot fi observate și în statele vecine, dar nu numai. Arta stradală și graffiti-ul au atras privirile tuturor. Din întreaga lume, au apărut pe rețelele de socializare creații care susțin aceeași cauză… Şi anume, aceea de #stămacasă pentru că sănătatea noastră și a celor din jurul nostru primează. Firește, fiecare a abordat problema după cum a considerat de cuviință. Cu zâmbetul pe buze sau strângând din dinți, artiștii și-au expus pe pereți și ziduri opinia în legătură cu distanțarea socială. 

#stămacasă

De la reinterpretarea Monalisei, la contactul cu persoana iubită, iar surprizele nu se opresc aici. Prin toate aceste mișcări, orașele au prins viață și, în mod cert, acestea au reprezentat un real sprijin pentru cei din jur. 

Articole similare


Comunicarea pe timp de criză

mai 28, 2020

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri?

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri? Până acum trei luni, doar în cărțile oamenilor de marketing și PR puteai găsi diverse scenarii în ceea ce privește o situație de criză și cum poate fi ea prevenită sau depășită. Și, poate chiar și atunci, nimic nu

DeepFake

mai 20, 2020

Deepfake şi inteligenţa artificială

Dacă pentru o secundă ați crezut că nimic nu vă mai poate surprinde în domeniul tehnologiei, uitați acel gând! Tehnologia a ajuns la un cu totul alt nivel, continuând să crească și să se dezvolte cum nimeni nu ar fi crezut vreodată! Cel mai nou fenomen din mediul online este cel de deepfake. Pe cât

Suna acum