Blog

Sferele Amazon – Noua viziune a spațiului de lucru

Sferele Amazon - Zarr Advertising

Alexandra Ciocan

Sferele Amazon – Dacă încă nu ești la curent cu noul sediu Amazon, dă-mi voie să-ți prezint capodopera pe care directorul Jeff Bezos a inaugurat-o în anul 2018.

Spațiile verzi sunt într-o continuă creștere, înlocuind treptat birourile vechi și monotone cu adevărate încăperi unde creativitatea se bucură de o libertate infinită.

O nouă pădure tropicală

Sferele Amazon au schimbat cu totul ideea de „spațiu verde”! Noul sediu al companiei găzduiește peste 40.000 de exemplare de plante din peste 400 de specii diferite, toate acestea provenind din aproximativ 50 de țări, de pe 5 continente. Incredibil, nu?!

Poate te întrebi cum aceste exemplare de plante și viețuitoare, cu proveniențe total opuse, pot să se mențină spectaculoase și, totodată, să creeze tot acest cadru de vis … Simplu!

Spațiul este format din trei sfere de sticlă, iar cea mai mare, cea din mijloc, are o înălțime de 27 de metri și diametru de 39. Temperatura din interiorul sferelor este de 18°C și cu o umiditate de 30%, însă temperatura resimțită este mult mai mare, și anume de 22°C și cu o umiditate de 60%, creându-se astfel mediul perfect, atât pentru angajații Amazon, cât și pentru pădurea tropicală din interior. Însă asta nu este tot! Sferele conțin până la 2.000 de panouri de sticlă, ceea ce înseamnă automat lumină naturală pe tot parcursul zilei.

Sferele Amazon – Unicitate la fiecare pas

Birourile din interiorul Sferelor sunt de-a dreptul impresionante! Angajații Amazon nu pot decât să se bucure de ceea ce li s-a pus la dispoziție, și anume: birouri pline cu plante și un decor spectaculos, un perete viu cât 4 etaje, săli de ședințe asemănătoare căsuțelor din copaci sau unor cuiburi și multe alte piese care creează acest „colț de rai”. Mai pe scurt, unicitate la fiecare pas. Aici nu vei găsi pereți, scări rulante, lift sau panouri despărțitoare. Angajații sunt încurajați să comunice cât mai mult, să facă mișcare și să-și dea frâu imaginației și spiritului creativ. Pentru că tocmai aceasta este și ideea de la baza construcției, un loc care să iasă din tiparul clasic. Aici poți vedea mai multe detalii despre conceptul „Sferele Amazon”.

Acum că ți-am creat o imagine despre interiorul sferelor Amazon, să-ți spun câte ceva și despre exteriorul lor! Sferele conțin 620 de tone de oțel… Ceea ce înseamnă că din exterior se văd asemenea unei gigante omizi. Iar cel mai tare lucru este că spațiul de lângă acestea este destinat tuturor oamenilor pentru recreere.

Probabil te întrebi dacă poți vizita Sferele Amazon… Răspunsul este da! Sferele pot fi vizitate de cei dornici să descopere cele mai inovative spații de relaxare. Așa că fă-ți programarea în prealabil fie pentru prima, fie pentru cea de-a treia sâmbătă a fiecărei luni!

Așadar, poate cu o floare nu se face primăvară! Însă, cu siguranță, plantele din Sferele Amazon aduc zâmbete pe chipurile celor cu care ajung să intre în contact. Un lucru este sigur, Jeff Bezos se diferențiază detașat prin creativitatea și inovația locului!

Articole similare


Comunicarea pe timp de criză

mai 28, 2020

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri?

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri? Până acum trei luni, doar în cărțile oamenilor de marketing și PR puteai găsi diverse scenarii în ceea ce privește o situație de criză și cum poate fi ea prevenită sau depășită. Și, poate chiar și atunci, nimic nu

#stămacasă

mai 25, 2020

#stămacasă şi viziunea artiştilor în reinterpretarea marilor oraşe

#stămacasă, probabil cea mai auzită frază din această perioadă! Odată cu izbucnirea pandemiei, libertatea de mișcare a fost restricționată aşa cum nu am fi crezut-o posibilă. Populația a fost nevoită să respecte noile reglementări, iar distanțarea socială a fost una dintre cele mai promovate dintre acestea. Cum numărul cazurilor active de Covid-19 a crescut semnificativ

Suna acum