Blog

SEO BERT – Seo la un alt nivel

SEO BERT

Veste bună! În octombrie 2019, Google a lansat un nou update, prin intermediul căruia a fost îmbunătățită și mai mult experiența utilizatorului pe motoarele de căutare! Această noutate poartă denumirea de BERT… Adică Bidirectional Encoder Representations from Transformers!

Însă ce face acest nou update să fie atât de special? Algoritmul SEO BERT contribuie la o mai bună înțelegere a limbajului natural folosit de utilizator în momentul unei interogații. Acesta oferă rezultate relevante și realizează o ierarhizare a acestora în funcție de preferințele utilizatorului. Datorită acestei îmbunătățiri, SEO BERT reușește să perceapă diverse contexte și formulări, expuse într-o manieră cât mai naturală. Astfel, acesta pune la dispoziția utilizatorului rezultate mult mai precise și în concordanță cu ceea ce acesta a dorit să caute.

De fapt, BERT vine în completarea algoritmului RankBrain, inteligența artificială Google, ajutând la o mai bună înțelegere a comportamentului utilizatorilor. 

SEO BERT – Cu un pas înainte!

Tot grație noului algoritm, BERT va identifica frazele lungi și ambigue sau pe cele care conţin greșeli gramaticale. Astfel, acesta va întreba utilizatorul dacă dorește să reformuleze sau să corecteze automat greșeala identificată în scriere. Deci, atunci când ceva nu pare să se potrivescă, el va trimite noi sugestii de căutare, pentru a ușura experiența.

De asemenea, SEO BERT folosește sistemul NLP (Natural Language Processing). Prin intermediul acestuia ajunge să înțeleagă mult mai bine sensul contextual al cuvintelor. Altfel spus, algoritmul recunoaște, analizează și sesizează direcția de comunicare a utilizatorului. Prin urmare, în cazul website-urilor, conținutul trebuie să fie cât mai natural și apropiat limbajului natural folosit! Astfel, algoritmul BERT va putea face legătura între ceea ce utilizatorul caută și ceea ce ele pun la dispoziție.

Un alt aspect interesant este că SEO BERT folosește Wikipedia pentru a-și dezvolta și mai mult capacitatea de a înțelege ceea ce utilizatorul dorește să caute. Totodată, algoritmul este bidirecțional, privind în primul rând cuvintele ca entități în sine, însă verificând și contextul pre-instruit de pe Wikipedia, ducând astfel la o mai bună înțelegere a mesajului.

Un altfel de copywriting

Se estimează că aproximativ 10% din căutările pe Google sunt afectate de această nouă actualizare… Iar acest lucru se datorează vechii metode de a face SEO, prin fraze scurte și exprimări nu tocmai pe înțelesul tuturor. Deci, dacă website-ul tău nu mai dă randamentele pe care cu puțin timp în urmă le dădea, trebuie să arunci un ochi asupra conținutului de pe el… În special asupra modului în care ideile au fost formulate!

În prezent, pentru a te poziționa cât mai sus în căutările pe Google trebuie să ai un conținut actualizat și prezentat într-o manieră cât mai plăcută utilizatorilor.

După numeroasele actualizări pe care Google le-a făcut de-a lungul timpului, cu siguranță aceasta s-a făcut remarcată și a atras privirile tuturor. Algoritmul SEO BERT, împreună cu RankBrain, transformă experiența utilizatorilor în ceva cu totul aparte, ducând totul la un alt nivel!

Articole similare


Comunicarea pe timp de criză

mai 28, 2020

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri?

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri? Până acum trei luni, doar în cărțile oamenilor de marketing și PR puteai găsi diverse scenarii în ceea ce privește o situație de criză și cum poate fi ea prevenită sau depășită. Și, poate chiar și atunci, nimic nu

#stămacasă

mai 25, 2020

#stămacasă şi viziunea artiştilor în reinterpretarea marilor oraşe

#stămacasă, probabil cea mai auzită frază din această perioadă! Odată cu izbucnirea pandemiei, libertatea de mișcare a fost restricționată aşa cum nu am fi crezut-o posibilă. Populația a fost nevoită să respecte noile reglementări, iar distanțarea socială a fost una dintre cele mai promovate dintre acestea. Cum numărul cazurilor active de Covid-19 a crescut semnificativ

Suna acum