Blog

10 sfaturi pentru securitatea unui website

Securitatea unui website - zarr advertising

Securitatea unui website, fie că sunt utilizate plugin-uri speciale, mereu reamintim că acestea nu pot asigura complet site-ul. Trebuie să luam măsuri din timp pentru a rezolva orice fel de încălcare în ceea ce privește securitatea unui website. Aceste acțiuni sunt esențiale și trebuie să ne asigurăm că facem tot ce este posibil pentru a avea o soluție de securitate mai bună pentru site-ul nostru.

 

Platforma mereu actualizată

Actualizați întotdeauna platforma, deoarece versiunile mai vechi au mai multe lacune. Dacă credeți că o actualizare poate să vă prăbușească site-ul, faceți doar o copie de rezervă. Actualizările mai noi încearcă mai mult să acopere lacunele mai vechi de securitate, deci vă recomandăm să vă mențineți actualizările la zi.

 

Plugin-urile şi temele actualizate

Aceiași parametri sunt pentru pluginuri și teme. Menținerea acestora la zi nu numai că va face ca pluginurile și temele să funcționeze mai bine, dar și să le mențină în siguranță în cazul încercărilor de încălcare a securității.

 

Ştergeţi toate plugin-urile şi temele neutilizate

Dacă nu utilizați un plugin sau o temă, care este scopul păstrării acestuia? Ștergeți-le și eliminați-le, deoarece există posibilitatea ca aceste pluginuri să nu fi fost actualizate într-o perioadă lungă de timp. Aceste tipuri de pluginuri pot permite accesul direct al unui hacker din backend-ul site-ului.

 

Nu descărcați niciodată teme sau plugin-uri din surse necunoscute

Descărcaţi mereu pluginurile și temele din sursele pe care le cunoașteți. Plugin-urile și temele dintr-o sursă ce nu prezintă încredere pot facilita accesul unui software rău intenționat și pot crea probleme grave. Deci, verificați întotdeauna sursa unei teme sau unui plugin înainte de a le descărca.

 

Nu utilizaţi niciodată “ADMIN” ca nume de utilizator

Întotdeauna evitați să utilizați “admin” ca numele de utilizator, deoarece de cele mai multe ori, aceasta este o setare implicită și nu vă place ca Dl. Hacker să vă ghicească numele de utilizator cu atâta uşurinţă.

 

Schimbaţi in mod regulat parolele

Succesiunea alfanumerică a caracterelor speciale și o combinație între litere mici și litere mari îi pot împiedica pe hackeri să ghicească parola.

 

Autentificare în două etape

Una dintre metodele cele mai eficiente pentru a opri orice atac asupra securităţii este setarea autentificării în două etape. Aceasta vă permite să introduceți mai întâi parola și apoi să primiți un cod de autorizare care este trimis la telefonul mobil prin SMS. Acest lucru vă întărește securitatea și cu siguranță minimizează amenințarea oricărei încercări neprietenoase.

 

Setaţi limite pentru încercările de logare

Există pluginuri care vă permit să limitați încercările de conectare de la o anumită adresă IP. Este recomandat să le folosiți, deoarece acest lucru va ajuta la sabotarea oricărei încercări de hacking.

 

Reduceţi lista de plugin-uri

Dezinstalarea pluginurilor inutile este un pas eficient. Totuși, evitați instalarea pluginurilor inutile în primul rând, aceasta poate fi cea mai bună mișcare. Deci, utilizarea plugin-urilor trebuie să fie strategică. Faceți o listă a tipului de plugin pe care îl doriţi, apoi gândiți-vă la utilizarea pe termen lung a acestora şi instalaţi-le doar pe cele pe care le folosiţi cu adevărat.

Nu uitaţi un aspect important: numărul de plugin-uri pe care îl utilizați este direct proporțional cu numărul de modalități prin care un hacker vă poate accesa website-ul

 

Mare grijă la capcanele – Plugin-uri premium gratuite

Ştim că bugetele sunt foarte importante în crearea unui website, mai ales depăşirea unui buget este o mare problemă. Cu toate acestea, încălcarea securității este chiar mai importantă decât depăşirea bugetului. Ce importanţă mai are că aţi economisit bani, dacă securitatea site-ului este compromisă?

Dacă este nevoie de un plugin premium, nu îl descărcați ilegal. Este, de asemenea, lipsit de etică. În plus, această acțiune poate duce la consecințe grave. Un plug-in premium cu cod dintr-un link gratuit pentru descărcare poate facilita o cale de acces pentru un hacker în back-end-ul oricărui website.

Articole similare


Comunicarea pe timp de criză

mai 28, 2020

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri?

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri? Până acum trei luni, doar în cărțile oamenilor de marketing și PR puteai găsi diverse scenarii în ceea ce privește o situație de criză și cum poate fi ea prevenită sau depășită. Și, poate chiar și atunci, nimic nu

#stămacasă

mai 25, 2020

#stămacasă şi viziunea artiştilor în reinterpretarea marilor oraşe

#stămacasă, probabil cea mai auzită frază din această perioadă! Odată cu izbucnirea pandemiei, libertatea de mișcare a fost restricționată aşa cum nu am fi crezut-o posibilă. Populația a fost nevoită să respecte noile reglementări, iar distanțarea socială a fost una dintre cele mai promovate dintre acestea. Cum numărul cazurilor active de Covid-19 a crescut semnificativ

Suna acum