Blog

Numele de domeniu si alegerea unei identitati online

Numele de domeniu - Zarr Advertising

Alegerea unui nume de domeniu este similară cu alegerea unui nume de companie – necesită o mulțime de gândire și considerație. Numele de domeniu este identitatea firmei tale pe web. Zarr Advertising te sfătuiește ca, atunci când alegi numele de domeniu, să te asiguri că, nu numai că se potrivește afacerii tale, dar că este și ușor de găsit și de promovat.

Echipa Zarr Advertising își pune la dispoziție pașii de mai jos te care te pot ajuta să alegi numele perfect pentru domeniul tău.

  1. Este ușor de tastat

Găsirea unui nume de domeniu ușor de scris este esențială pentru succesul online. Dacă utilizezi un argou (u în loc de tu) sau cuvinte cu mai multe forme de scriere (expres vs. xpress), va fi mai greu pentru clienți să-ţi găsească site-ul.

  1. Păstrează-l scurt

Dacă numele de domeniu este lung și complex, rişti să fie scris greșit, iar clienţii tăi să nu te poată găsi. Scurt și simplu, aceasta este calea de parcurs.

  1. Foloseşte cuvinte cheie în numele de domeniu

Încearcă să utilizezi cuvinte cheie care descriu compania ta și serviciile pe care le oferi. De exemplu, dacă  ai o afacere de reparaţii, poţi să te înregistrezi cu reparatii.com sau repar.com. Asta te ajută să îmbunătățeşti rangul în motoarele de căutare (ceea ce sporește traficul) și numarul clienţilor.

  1. Zona ţintă

Dacă afacerea ta este locală, atunci ia în considerare includerea orașului în numele domeniului pentru a ușura găsirea și reținerea clienților locali. Exemplu: reparatiibuzau.com.

  1. Evită numerele și cratimele în numele de domeniu

Numerele și cratimele sunt adesea înțelese greșit – persoanele care aud adresa site-ului nu știu dacă cifra folosită este (5) sau este scrisă (cinci) sau poate chiar uită despre ce cifră era vorba. Dacă ai nevoie de acestea în domeniul tău, înregistrează şi celelalte variante pentru a fi în siguranță.

  1. Fii memorabil

Există milioane de nume de domenii înregistrate, având un domeniu care este atrăgător și memorabil este esențial. Odată ce ai venit cu un nume, împărtășeşte-l cu prietenii apropiați pentru a te asigura că sună atrăgător și are sens pentru alții.

Soluție rapidă marca Zarr Advertising: Ai o idee grozavă pentru un domeniu? Înregistrează-l astăzi și pune un site acolo, înainte ca altcineva să ţi-o ia înainte.

  1. Documentează-te înainte de a alege numele de domeniu

Asigură-te că numele pe care l-ai selectat nu este marcă înregistrată, protejată prin drepturi de autor sau utilizată de altă companie. Ar putea duce la o dispută legală care ar putea costa o avere, dar vei pierde şi domeniul!

  1. Utilizează o extensie potrivită pentru domeniul tău

Extensiile sunt sufixe, cum ar fi .com sau .net, la sfârșitul adreselor web. Acestea pot avea utilizări specifice, deci asigură-te că alegi una care funcționează pentru afacerea ta. Extensia domeniului .com este departe de a fi cea mai populară, dar poate fi dificil să obțineți un nume de domeniu scurt și memorabil .com, deoarece este folosită de foarte mult timp.

Însă există o multitudine de noi domenii specifice de unde poţi alege – cum ar fi .photography, .nyc și .guru – oferă o mare oportunitate de a înregistra nume scurte și extrem de relevante. Iată câteva alte extensii de top și modul în care sunt adesea folosite:

.co: o abreviere pentru companie, comerț și comunitate.

.info: site-uri informative.

.net: site-uri de infrastructură tehnică, de internet.

.org: organizații non-comerciale și organizații non-profit.

.biz: utilizare comercială sau comercială, cum ar fi site-urile de comerț electronic.

.me: bloguri, CV-uri sau site-uri personale.

Sfat Profi: Nu este nevoie să construieşti un site pentru fiecare domeniu. Trebuie doar să transmiți orice domeniu suplimentar pe site-ul tău principal.

  1. Construieşte şi protejează-ţi marca

Pentru a proteja marca, ar trebui să cumperi diferite extensii de domenii, precum și versiuni cu greșeli ale numelui tău de domeniu. Acest lucru împiedică competiţia să înregistreze alte versiuni și te asiguri că indiferent de greşelile de scriere, clienții tăi sunt direcționați către site-ul tău.

  1. Acționează rapid

Numele de domenii se vând rapid. Din fericire, acestea sunt, de asemenea, ieftine, deci înregistrează-ţi nume de domenii favorite cât mai curând posibil. Dacă întâmpini dificultăți în găsirea unui nume disponibil, registratorii de domenii vor sugera nume alternative în timpul căutării, pentru a te ajuta să găseşti un nume de domeniu perfect pentru afacerea ta.

Articole similare


Comunicarea pe timp de criză

mai 28, 2020

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri?

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri? Până acum trei luni, doar în cărțile oamenilor de marketing și PR puteai găsi diverse scenarii în ceea ce privește o situație de criză și cum poate fi ea prevenită sau depășită. Și, poate chiar și atunci, nimic nu

#stămacasă

mai 25, 2020

#stămacasă şi viziunea artiştilor în reinterpretarea marilor oraşe

#stămacasă, probabil cea mai auzită frază din această perioadă! Odată cu izbucnirea pandemiei, libertatea de mișcare a fost restricționată aşa cum nu am fi crezut-o posibilă. Populația a fost nevoită să respecte noile reglementări, iar distanțarea socială a fost una dintre cele mai promovate dintre acestea. Cum numărul cazurilor active de Covid-19 a crescut semnificativ

Suna acum