Blog

Facebook și reclamele video in-stream – Mixul perfect pentru o promovare în online de succes

Facebook-Video-In-Stream

Facebook a trecut de la o simplă rețea de socializare la mediul propice pentru dezvoltarea unei afaceri, cu un minimum de efort. Doar în România, milioane de utilizatori folosesc această rețea, făcând posibilă dezvoltarea accelerată a unui business în doar câteva zile. 

Cu un vizual spectaculos și un Call To Action atractiv poți atrage privirile și interesul oamenilor de pretutindeni. Acest aspect nu ne mai surprinde! Și totuși, ce face o campanie să fie eficientă? Vizualul? Textul? Tot! Mixul perfect aduce un succes extraordinar!

Reclamele Facebook video in-stream – O altă abordare a privitorului

Pentru a-i susține și mai mult pe cei care vor să-și promoveze afacerile în mediul online, Facebook a venit cu o nouă modalitate pentru a ajunge la consumatori. Reclamele video in-stream – Noua cale spre dobândirea succesului!

Ce sunt reclamele Facebook video in-stream? Sunt reclame cu o durată între 5 și 15 secunde, fără posibilitatea de „skip”. Promoterii pot plasa acest tip de reclamă la începutul, la mijlocul sau la finalul unui clip video. Reclamele video in-stream se afișează fie în timpul clipurilor video, acestea fiind create de editori recunoscuți și de creatori de conținut care activează în mediul digital și care își adaptează conținutul la audiențele de pe Facebook, fie în timpul transmisiunilor Facebook Live pe canalele anumitor parteneri de gaming, divertisment și sport aprobați.

La momentul şi la locul potrivit

Cu ajutorul reclamelor in-stream, toți cei care vor să se dezvolte în online pot transmite mesajele targetului dorit și se pot bucura de un impact semnificativ. Reclama ajunge la cine trebuie prin intermediul unui algoritm care triază targetul în funcție de preferințele utilizatorilor. Așadar, două persoane pot urmări același clip video, însă mesajul publicitar poate să difere în funcție de interesele pe care aceștia le-au arătat pe parcursul utilizării aplicației.

Facebook oferă două posibilități creatorilor, și anume: poziționări automate, prin care platforma poziționează reclama în locurile cele mai benefice și unde impactul ar atinge cele mai înalte cote, și poziționările proprii, în care fiecare poate alege unde să-și plaseze mesajul publicitar.

Rezultatele arată că peste 70% din afișările de reclame in-stream sunt vizualizate până la capăt și majoritatea cu sunetul pornit. Te întrebi cum de se întâmplă asta? Simplu! Atenția utilizatorului este deja captivată de video, reclamele apărând abia după 1 minut de vizualizare. Și cum este de așteptat, privitorul urmărește clipul cu sunetul pornit, iar în momentul în care reclama apare, acesta posibil o va tolera datorită interesului pentru ceea ce a urmărit până în momentul respectiv.

Platforma Facebook oferă numeroase recomandări celor care vor să folosească această tehnică de promovare, de la dimensiune, calitate, format, până la cerinţe tehnice legate de dispozitivele pe care vor să ruleze reclamele (mobil/desktop).

Prin urmare, Facebook video in-stream este un pas spre succesul din mediul virtual! Vorbim așadar despre o altă abordare a privitorului și un alt impact asupra acestuia! După cum s-a și dovedit, reclamele video in-stream sunt receptate de utilizator cu o mai mare deschidere decât orice altă formă de publicitate din aplicația Facebook. 

Articole similare


Comunicarea pe timp de criză

mai 28, 2020

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri?

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri? Până acum trei luni, doar în cărțile oamenilor de marketing și PR puteai găsi diverse scenarii în ceea ce privește o situație de criză și cum poate fi ea prevenită sau depășită. Și, poate chiar și atunci, nimic nu

#stămacasă

mai 25, 2020

#stămacasă şi viziunea artiştilor în reinterpretarea marilor oraşe

#stămacasă, probabil cea mai auzită frază din această perioadă! Odată cu izbucnirea pandemiei, libertatea de mișcare a fost restricționată aşa cum nu am fi crezut-o posibilă. Populația a fost nevoită să respecte noile reglementări, iar distanțarea socială a fost una dintre cele mai promovate dintre acestea. Cum numărul cazurilor active de Covid-19 a crescut semnificativ

Suna acum