City Branding,

la un alt nivel.

✓ Toată istoria orașului, într-un singur loc
✓ Crește siguranța în zonă
✓ Crește sentimentul de identitate locală
✓ Structură modulară ușoară
✓ Iluminare pe timp de noapte

Fiecare oraș din România

își merită povestea spusă

Expoziții Permanente în Aer Liber

Hunedoara, Drobeta Turnu Severin, Brăila, Buzău, Tulcea, Târgu Jiu și-au spus deja povestea.

Branding oraș

Cum poți spune povestea cursivă a unui oraș printr-un logo sau un citat? Greu! Soluția găsită de noi implică afișarea întregii istorii fotografice a orașului într-o expoziție istorică permanentă. Turiștii o admiră, localnicii se mândresc cu ea, copiii învață din ea, ambasadele altor țări o vizitează când vor să afle istoria orașului, prețurile imobilelor din zonă cresc și tinerii se plimbă de mână la umbra ei când apune soarele.

Concept tematic

O galerie expozițională trebuie să se fundamenteze pe un concept puternic, convingător, rezistent în timp, care să exprime ce are mai important o comunitate, valorile în care ea crede, cu care ea se identifică, pe care ea le propune. Lucrarea nu este o înlănțuire aleatorie de imagini istorice, ci o poveste cursivă, tulburătoare, care surprinde momentele definitorii ale trecerii noastre prin lume ca popor și propune modele de urmat: rădăcinile puternice, voința de a supraviețui, curajul de a înfrunta situațiile potrivnice, recunoștința față de înaintașii care au făcut sacrificii pentru a avea noi, astăzi, o țară.

Emoția trecătorilor

Principalul element este emoția din spatele fiecărui proiect. Din punct de vedere estetic, scopul este înfrumusețarea unei anumite zone din oraș, dar trecând peste acest aspect, esența întregii creații este mesajul pe care aceasta urmează să îl transmită. Urmărim să creăm un fior în inima fiecărui trecător, să producem senzații și să obținem trăiri reale, să aducem în prezent răsunetul trecutului. În concluzie, aceste proiecte poartă amprenta istoriei, a trecutului uneori glorios, alteori tragic al poporului român, dar mai ales a emoției și a aducerii aminte, a conștientizării faptului că astăzi suntem aici datorită celor pe care îi vedem atunci când parcurgem o astfel de galerie expozițională.

Iluminare nocturnă

Sistemul de iluminat crește siguranța în zonă și oferă o atmosferă plăcută atât pentru pietoni și bicicliști, cât și pentru conducătorii din trafic, crescând vizibilitatea pe marginea carosabilului. Lămpile sunt montate din 4 în 4 metri pe întreaga lungime a expoziției și crează un iluminat continuu cu accent focal pe centrul fotografiilor.

Fotografii vechi

Fotografiile de acum 100 de ani nu se ridică la standarde contemporane. Sunt disponibile la dimensiuni foarte mici, de regulă atinse de trecerea timpului, prezintă deseori defecte și sunt de o calitate destul de slabă. Acestea le obținem de la reprezentanții orașului, colecționari privați, diferite instituții ale statului și nu în ultimul rând, din Arhivele Naționale.

Timp execuție

Luând în calcul toate etapele realizării unui astfel de proiect, alegerea tematicii și timpul necesar pentru o documentație istorică temeinică, execuția nu ar trebui să dureze mai mult de 145 de zile. Anotimpul și aprovizionarea cu materiale pot influența ușor deadline-ul. Nu se folosesc utilaje grele și nu se fac lucrări de fundație sau săpături de niciun fel.

Structură modulară

Expoziția a fost proiectată astfel încât să poată fi înlocuite anumite elemente deteriorate sau vandalizate. Aceasta este compusă din elemente simetrice, demontabile, care se înlocuiesc foarte ușor. Structura modulară permite înlocuirea individuală a elementelor în cazul evenimentelor nefericite. Au trecut 6 ani de la prima expoziție montată, și acum, 6 orașe și 14 expoziții mai târziu, nu am fost nevoiți să înlocuim niciodată un panou. Cetățenii respectă și protejează expozițiile, fără a fi nevoie de pază.