Blog

Dronele Intel Shooting Star – Granița dintre tehnologie și artă

dronele Intel - Zarr Advertising

Brian Niculae

Dronele Intel Shooting Star – Sau cum compania Intel devine celebră pentru show-urile spectaculoase ale dronelor luminoase, cucerind privirile oamenilor de pe tot mapamondul. 

La intersecția dintre artă, știință și tehnologie, dronele Intel Shooting Star rescriu scenariul clasic al obiectelor zburătoare care captează imagini, într-un adevărat spectacol vizual de forme și lumini.

Jocurile olimpice… Sau altfel spus dronele luminoase olimpice

Probabil că ai auzit despre cele cinci cercuri Olimpice suspendate pe cer, în momentul ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2018. Asemenea unor mici artificii, cele 1.218 de drone Intel, au reușit să stârnească nu doar curiozitatea spectatorilor, ci și a juriului de la Guinness World Records. Astfel, compania a câștigat titlul pentru cel mai mare număr de drone care pot zbura sincron.

Dronele Intel și Super Bowl 2017

Super Bowl a fost martorul unui uimitor spectacol de lumini coregrafiat de Intel, folosind doar 300 de drone Shooting Star. Astfel, Intel a proiectat, timp de o jumătate de oră, drapelul american în timpul spectacolui performat de artista Lady Gaga, alimentând şi mai mult euforia momentului.

Dronele_Intel_Super_Bowl

Aniversarea a 50 de ani de Intel

Cu ocazia a 50 de ani de Intel, au fost folosite 2.018 de drone luminoase pentru a recrea sigla companiei. În cele din urmă, pe lângă imaginile spectaculoase, compania a doborând din nou un alt record… Cel pentru cea mai mare coregrafie de drone luminoase!

Dronele Intel aduc magia pe cerul Universal Studio Hollywood

Şi dacă tot suntem la capitolul spectacol, nu rata imaginile fascinante surprinse la celebrul castel Hogwarts. Într-o proiecţie fabuloasă, care combină arta cartografică digitală cu luminile, muzica şi efectele speciale, dronele Intel Shooting Star au redat povestea vrăjilor întunecate, alături de Voldemort, Aragog sau înfricoşătorii Dementori.

Alte spectacole care merită văzute ar fi cel din cadrul Coachella, unde dronele Intel au delectat privirile mulţimii pe muzica electronică ale marilor DJ ai lumii. Un alt eveniment memorabil este cel realizat în onoarea aterizării pe Lună a rachetei Apollo 11, unde dronele Intel au creat pe cerul nopţii un strălucitor afişaj desupra vizitatorilor din complexul Kennedy Space Center. De asemenea, îţi recomand să vezi şi spectacolul din Las Vegas, realizat cu ocazia deschiderii hotelului şi a cazinoului Sahara… Și nu uita de spectacolul din Bangkok, de pe râul Chao Phraya.

Dronele_Intel_Bangkok

Ce este atât de special la dronele Intel?

Posibilităţile pe care dronele Intel Shooting Star le oferă sunt cu siguranţă nelimitate! 

Povestea acestora începe odată cu anul 2015. Trecând foarte uşor de la o simplă idee de marketing dezbătută pe holurile companiei, aceasta ajunge să fie una dintre cele mai măreţe proiecte din industria dronelor! Astfel, dronele Intel ajung cu pași foarte repezi să performeze peste 300 de show-uri, în doar 16 țări, având în spate o echipă de ingineri cu adevărat ingenioşi. De ce spun ingenioşi? Pentru că la momentul actual un singur inginer poate pilota în acelaşi timp un număr de zeci, sute sau chiar o mie de drone! Surprinzător, nu?! Mai ales că această abilitate este destul de atipică pentru tehnologiile din această industrie. Şi totul este datorat softului bine pus la punct, a greutăţii foarte reduse, 330g, dar şi datorită materialului din care sunt confecționate, plastic şi spumă.

Şi poate credeai că aceste tehnologii sunt simple modalităţi de a surprinde imagini… Dar ceea ce scoate din anonimat dronele Intel este scopul efectiv pentru care au fost gândite: de a crea spectacole luminoase, la o precizie milimetrică şi cu adevărat fabuloase!

Intel

Din punct de vedere al experienţei pe care dronele Intel o oferă privitorilor, vorbim despre schimbarea literalmente a modului în care acestea sunt percepute şi utilizate. Aşadar, vorbim despre o nouă formă de divertisment, o îmbinare între tehnologie şi arta luminilor!

Comercializarea dronelor Intel

Într-adevăr, dronele Intel par a fi jucăriile perfecte pentru a crea cele mai interesante jocuri de lumini. Totuşi, din păcate, compania nu produce şi nici nu intenționează prea curând să comercializeze drone pentru consum larg. „Acestea nu sunt genul de drone pe care le poţi achiziţiona din magazine”, declară CEO-ul Intel Shooting Star, Brian Krazanich. Totuşi, avem o veste bună! Le poţi vedea live, în cadrul evenimentelor la care dronele sunt prezente, pentru că Intel oferă serviciul de închiriere.

Intel-Shooting-Star-Xmas

Dronele Intel Shooting Star Mini

Până nu de curând compania a oferit pieţei o alternativă! Adică o nouă versiune a dronelor, cu care ţi-am făcut deja cunoştinţă, denumită Intel Shooting Star Mini. Ce este nou în cazul lor? Sunt minuscule şi pot fi utilizate în totală siguranţă pentru zborurile de interior. Mai mult acestea au capabilitatea să fie localizate în spaţiu fără semnal GPS!

Dronele_intel_shooting_star_mini

Ce ar trebui să mai ştii despre aceste drone? În cazul anumitor probleme, precum întreruperea legăturii cu reţeaua de control sau probleme cu alimentarea bateriilor, acestea vor ateriza automat. De asemenea, dronele nu pot zbura în condiții de ploaie sau ninsoare sau când vântul este mult prea puternic… Totuşi, se lucrează la acest aspect continuu.

Privind şi mai departe, pe lângă spectacolele fabuloase pe care le pot crea, dronele Intel Shooting Star Mini reprezintă o inovaţie în adevăratul sens al cuvântului, existând posibilitatea ca acestea să fie utilizate şi în spaţiu comercial. Ce înseamnă acest lucru? Dacă ne gândim bine, majoritatea dronelor funcţionează pe bază de GPS, însă, pentru zonele în care sistemul nu funcționează, dronele Intel sunt modalitatea perfectă pentru  a colecta date, pentru a genera senzori termici sau pentru a realiza fotografii cu o rezoluţie înaltă, cu hărţi 3D, în zonele în care există probleme şi ceva trebuie reparat.

În cele din urmă, trebuie să recunoaştem! Compania Intel s-a depăşit pe ea însăşi, dând naştere unor adevărate inovaţii în domeniul tehnologiilor actuale!

Articole similare


Comunicarea pe timp de criză

mai 28, 2020

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri?

Comunicarea pe timp de criză – De ce trebuie să continui chiar şi în aceste vremuri? Până acum trei luni, doar în cărțile oamenilor de marketing și PR puteai găsi diverse scenarii în ceea ce privește o situație de criză și cum poate fi ea prevenită sau depășită. Și, poate chiar și atunci, nimic nu

#stămacasă

mai 25, 2020

#stămacasă şi viziunea artiştilor în reinterpretarea marilor oraşe

#stămacasă, probabil cea mai auzită frază din această perioadă! Odată cu izbucnirea pandemiei, libertatea de mișcare a fost restricționată aşa cum nu am fi crezut-o posibilă. Populația a fost nevoită să respecte noile reglementări, iar distanțarea socială a fost una dintre cele mai promovate dintre acestea. Cum numărul cazurilor active de Covid-19 a crescut semnificativ

Suna acum