Blog

Blogging – Aprofundarea conexiunii cu clientul

Blogging

Blogging-ul sau sursa ideală pentru a aprofunda conexiunea cu clientul. Indiferent dacă este vorba despre o afacere mică sau o companie multinațională, blogul este o parte integrantă a strategiei de marketing online.

Iată motivele pentru care blogging-ul este important:

  • Redirecţionezi traficul pe website-ul tău
  • Creșterea SEO / SERP
  • Poziționezi brandul ca lider în industrie
  • Dezvolți relații mai bune cu clienții tăi

 

Redirecţionezi traficul pe website-ul tău

Blogul oferă posibilitatea de a crea conținut relevant pentru clienții tăi. Poţi utiliza acest lucru ca o tactică de marketing pentru a readuce traficul pe website-ul tău.

Fă ca blog-ul de pe website-ul tău să fie fundația pentru toate platformele tale de social media.

Afacerea ta ar putea fi pe Facebook, Instagram, Pinterest, LinkedIn sau oriunde altundeva. Publică link-uri cu vizualuri relevante pentru articolele tale pe social media. Oferă-le urmăritorilor tăi un motiv să navigheze pe website-ul tău.

 

Blogging-ul duce la creșterea SEO / SERP

Blogurile măresc SEO. Conținutul proaspăt este încă o chei pentru a învinge concurenții în pagina cu rezultatele motorului de căutare.

Foloseşte cuvinte cheie în articolele tale de pe blog. Fă o listă a cuvintelor cheie, subiectele și categoriile în care doreşti să găseşti compania ta. Foloseşte aceste cuvinte și expresii atunci când scrii articolele de pe blog.

Fie că acesta este ţelul tău sau nu, blogging-ul regulat despre afacerea, industria, produsul sau stilul de viață al clientului, va crește în mod natural cuvintele cheie de căutare.

Cuvintele cheie și subiectele de pe site-ul tău reprezintă o modalitate semnificativă prin care Google (și alte motoare de căutare) găsesc website-ul tău datorită acestor cuvinte căutate.

Prin blogging poziționezi brandul ca lider în industrie

Articole bine scrise situează compania ta ca lider în industrie. Prin postarea de subiecte care rezonează cu piața şi arată cunoștințele tale, promovezi afacerea, serviciul sau produsul tău.

Dacă eşti un comerciant cu amănuntul, de exemplu, scrie articole de blog despre produsele tale. Clienții tăi te vor cunoaște ca sursă de cunoștințe pentru produsele pe care le doresc.

Dacă eşti în domeniul B2B, postează articole clare, logice, bine cercetate despre serviciile tale. Astfel poţi deveni centrul, locul de referinţă sau trend-setter-ul pentru industria ta.

Practic construieşti încredere. Cu cât poţi să arăți că eşti bine pregătit în domeniu, cu atât va fi mai probabil ca potenţialii tăi consumatori să aibă încredere în tine.

Dezvolți relații mai bune cu clienții tăi

Blogurile oferă o altă sursă pentru a aprofunda conexiunea cu clientul. Prin conectarea directă pe site-ul tău, clienții tăi sunt capabili să cunoască afacerea sau produsul din confortul casei.

În plus, la fel ca și pe alte site-uri sociale, răspunde la comentarii și interacționează cu consumatorii tăi. Dacă au întrebări despre un produs despre care scrii, răspunde-le direct pe site-ul tău. Spre deosebire de multe site-uri sociale, un blog poate fi căutat pe site-ul tău şi de alţi consumatori. Comentariile pe site durează mai mult decât pe un răspuns Twitter sau pe un post de pe Facebook. Alți clienți vor vedea comentariile şi raspunsurile tale prompte şi cu siguranţă vor fi impresionaţi plăcut.

Articole similare


Aroma Branding

februarie 19, 2020

Aroma branding – De la identitate vizuală la identitate olfactivă

Într-o societate în care totul se mișcă cu viteza luminii, prima impresie trebuie să fie uimitoare, să te lase mască și să te facă să-ți dorești mai mult. În lumea afacerilor, unde totul se învârte în jurul identității pe care ți-o creezi, prima impresie este esențială. Impulsurile, intuiția și simțurile joacă un rol decisiv în

Zarr Advertising - Tesla

februarie 17, 2020

Tesla – succes cu buget zero pentru publicitate plătită

Probabil ați auzit la tv sau pe net faptul că Tesla, compania americană de autovehicule electrice, se află într-o creștere fulminantă și este subiect de discuție constant în media, în condițiile în care aceștia alocă pentru publicitate plătită spectaculoasa sumă de 0 dolari. Cum se poate așa ceva? Pare incredibil, având în vedere că marile

Suna acum