Blog

10 paşi importanţi în alegerea unui nume de domeniu

Campanie Google Zarr Advertising

Alegerea unui nume de domeniu este similară cu alegerea unui nume de companie – necesită o mulțime de gândire și considerație. Numele de domeniu este identitatea firmei tale pe web; trebuie să te asiguri că alegi un nume de domeniu care nu numai că se potrivește afacerii tale, dar este și ușor de găsit și de promovat.

Pașii de mai jos te pot ajuta să alegi numele perfect pentru domeniul tău.

  1. Este ușor de tastat

Găsirea unui nume de domeniu ușor de scris este esențială pentru succesul online. Dacă utilizezi un argou (u în loc de tu) sau cuvinte cu mai multe forme de scriere (expres vs. xpress), va fi mai greu pentru clienți să-ţi găsească site-ul.

  1. Păstrează-l scurt

Dacă numele tău de domeniu este lung și complex, rişti să fie scris greșit, iar clienţii tăi să nu te poată găsi. Scurt și simplu, aceasta este calea de parcurs.

  1. Foloseşte cuvinte cheie

Încearcă să utilizezi cuvinte cheie care descriu compania ta și serviciile pe care le oferi. De exemplu, dacă  ai o afacere de reparaţii, poţi să te înregistrezi cu reparatii.com sau repar.com. Asta te ajută să îmbunătățeşti rangul în motoarele de căutare (ceea ce sporește traficul) și numarul clienţilor.

  1. Zona ţintă

Dacă afacerea ta este locală, atunci ia în considerare includerea orașului în numele domeniului pentru a ușura găsirea și reținerea clienților locali. Exemplu: reparatiibuzau.com.

  1. Evită numerele și cratimele

Numerele și cratimele sunt adesea înțelese greșit – persoanele care aud adresa site-ului nu știu dacă cifra folosită este (5) sau este scrisă (cinci) sau poate chiar uită despre ce cifră era vorba. Dacă ai nevoie de acestea în domeniul tău, înregistrează şi celelalte variante pentru a fi în siguranță.

  1. Fii memorabil

Există milioane de nume de domenii înregistrate, având un domeniu care este atrăgător și memorabil este esențial. Odată ce ai venit cu un nume, împărtășeşte-l cu prietenii apropiați pentru a te asigura că sună atrăgător și are sens pentru alții.

Soluție rapidă: Ai o idee grozavă pentru un domeniu? Înregistrează-l astăzi și pune un site acolo, înainte ca altcineva să ţi-o ia înainte.

  1. Documentează-te

Asigură-te că numele pe care l-ai selectat nu este marcă înregistrată, protejată prin drepturi de autor sau utilizată de altă companie. Ar putea duce la o dispută legală care ar putea costa o avere, dar vei pierde şi domeniul!

  1. Utilizează o extensie potrivită pentru domeniul tău

Extensiile sunt sufixe, cum ar fi .com sau .net, la sfârșitul adreselor web. Acestea pot avea utilizări specifice, deci asigură-te că alegi una care funcționează pentru afacerea ta. Extensia domeniului .com este departe de a fi cea mai populară, dar poate fi dificil să obțineți un nume de domeniu scurt și memorabil .com, deoarece este folosită de foarte mult timp.

Însă există o multitudine de noi domenii specifice de unde poţi alege – cum ar fi .photography, .nyc și .guru – oferă o mare oportunitate de a înregistra nume scurte și extrem de relevante. Iată câteva alte extensii de top și modul în care sunt adesea folosite:

.co: o abreviere pentru companie, comerț și comunitate.

.info: site-uri informative.

.net: site-uri de infrastructură tehnică, de internet.

.org: organizații non-comerciale și organizații non-profit.

.biz: utilizare comercială sau comercială, cum ar fi site-urile de comerț electronic.

.me: bloguri, CV-uri sau site-uri personale.

Sfat Profi: Nu este nevoie să construieşti un site pentru fiecare domeniu. Trebuie doar să transmiți orice domeniu suplimentar pe site-ul tău principal.

  1. Construieşte şi protejează-ţi marca

Pentru a proteja marca, ar trebui să cumperi diferite extensii de domenii, precum și versiuni cu greșeli ale numelui tău de domeniu. Acest lucru împiedică competiţia să înregistreze alte versiuni și te asiguri că indiferent de greşelile de scriere, clienții tăi sunt direcționați către site-ul tău.

  1. Acționează rapid

Numele de domenii se vând rapid. Din fericire, acestea sunt, de asemenea, ieftine, deci înregistrează-ţi nume de domenii favorite cât mai curând posibil. Dacă întâmpini dificultăți în găsirea unui nume disponibil, registratorii de domenii vor sugera nume alternative în timpul căutării, pentru a te ajuta să găseşti un nume de domeniu perfect pentru afacerea ta.

Articole similare


Aroma Branding

februarie 19, 2020

Aroma branding – De la identitate vizuală la identitate olfactivă

Într-o societate în care totul se mișcă cu viteza luminii, prima impresie trebuie să fie uimitoare, să te lase mască și să te facă să-ți dorești mai mult. În lumea afacerilor, unde totul se învârte în jurul identității pe care ți-o creezi, prima impresie este esențială. Impulsurile, intuiția și simțurile joacă un rol decisiv în

Zarr Advertising - Tesla

februarie 17, 2020

Tesla – succes cu buget zero pentru publicitate plătită

Probabil ați auzit la tv sau pe net faptul că Tesla, compania americană de autovehicule electrice, se află într-o creștere fulminantă și este subiect de discuție constant în media, în condițiile în care aceștia alocă pentru publicitate plătită spectaculoasa sumă de 0 dolari. Cum se poate așa ceva? Pare incredibil, având în vedere că marile

Suna acum